Staelens en Vertenten oppermachtig in Bosduatlon

De 19e Bosduatlon leverde twee verrassende winnaars op. Dieter Staelens bij de mannen en Soetkin Vertenten bij de vrouwen.

De beperkte regenval van de laatste dagen zorgde voor een droge en dus snelle omloop. Bij de mannen bleef lange tijd een groepje van een man of tien in het zicht van mekaar, zodat het tot de laatste loopronde duurde eer de podiumplaatsen werden verdeeld. Daarin nam Dieter Staelens afstand van Glen Vandevyvere en Brent Goethals. Dieter finishte solo en kwam met een oerkreet over de meet. Bij de vrouwen ging Soetkin Vertenten er al snel in haar eentje vandoor. Ze bleef ruim voor Mieke Suys en Kathleen Meire.

Bij het podium van de snelste Lembekenaars moest MTVer Peter Meyvaert de duimen leggen voor Steven De Muyt. Kristof De Vos werd derde. Snelste 40plusser werd Bert De Waele. Rapste 50plusser Antoon Bruggeman.

De wedstrijd verliep niet helemaal vlekkeloos. Een deelnemer kreeg een hartstilstand tijdens het fietsen en kreeg nog ter plaatse de eerste zorgen. Hij herstelt momenteel in het ziekenhuis maar is aan de beterhand.

klik hier voor de volledige uitslag

Meer foto’s vind je op onze facebookpagina