Rondehellingen in Oudenaarde

Oudenaarde levert altijd pittige hellingen op en bijgevolg ook rood aangelopen gezichten. 9 MTVers haalden de Flandrien in zichzelf boven tijdens deze 4e Triatlon van Vlaanderen. Inge De Meulemeester vat haar wedstrijd samen:

Zondag, 12 juli 2015, terwijl drie superatleten van onze club het beste van zichzelf gaven in de triatlon van Roth, stond voor mij de Kwarttriatlon van Vlaanderen op het programma. Het was een zware wedstrijd. Na afloop zat ik compleet leeg. Het zwemmen verliep niet zoals gehoopt. Mijn armen kwamen kracht tekort. Bovendien had ik moeite om me te oriënteren. Hoogstwaarschijnlijk zwom ik een halve km extra door zigzag te gaan.

Het fietsen daarentegen ging vlot, de heuvels werden zonder veel moeite en krachtinspanning bedwongen. Een voordeel van een triple vooraan. Heel wat heren moesten de duimen leggen tijdens het klimmen. Maar alle inspanningen ten spijt werd ik in de afdalingen keer op keer ingerekend.

Het lopen, normaal mijn beste en favoriete onderdeel, ontgoochelde opnieuw. De energietank was leeg. Het is nog een zoektocht naar wat en hoeveel ik tijdens een wedstrijd kan/moet innemen.

Bij thuiskomst vernam ik dat ik 1ste dame 40+ was en 16de algemeen. Eindtijd 2u53. Al bij al tevreden met de uitslag.

Het had verstandiger geweest om de dag voordien niet naar de salsaparty op de Vismarkt in Brugge te gaan, maar het dansen wou ik voor geen goud missen!

Uitslagen klik  hier

Meer foto’s klik  hier