Peters ‘comeback stronger’ in Oudenaarde

Triatlon is vaak een emotionele rollercoaster. MTVer Peter dacht er vorig jaar nog aan te stoppen met de sport en uit de club te stappen. Maar op de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde maakte hij zijn comeback. Dit is kort zijn verhaal.

Na 4 jaar kon ik nog eens meedoen aan een kwarttriatlon. Half november waren mijn batterijen plat en zat ik thuis met een burn-out na 3 jaar alles gegeven te hebben voor mijn werk. In het begin had ik voor niets goesting. Gelukkig motiveerde mijn gezin me om mee te fietsen met Victor bij zijn loopjes en kon ik samen met mijn schoonpa heel op het gemak de riolering in orde brengen. Na 3 injecties in de knie mocht ik op 1 januari terug starten met Start To Run. Elke donderdag nam ik wat recup op mijn nieuw werk om te kunnen gaan zwemmen. Ik werd weer sterker, kon meer training aan en vooral: ik genoot met volle teugen van die heropbouw.
Twee dagen voor de Triatlon van Vlaanderen was ik wat ziekjes. Gelukkig raakte ik toch fit.

Comeback

Bij het zwemmen startte ik goed tot de eerste boei, ik schat 150 meter. Maar dat was daar zo druk, ik raakte in paniek en buiten adem. Het vervolg van de eerste ronde verliep in schoolslag. Bij de tweede ronde probeerde ik nog eens crawl en het werkte. Ik vond rust en genoot van het zwemmen en haalde af en toe nog iemand in. 128/170 deelnemers.
Bij het fietsen was ik op mijn best. De ene na de andere haalde ik in met als mooi resultaat 45/169. Als afsluiter kwam dan het lopen. Hiervoor had ik minder getraind om de blessures achterwege te laten en dat voelde ik wel. Na 1 ronde waren de krachten weg en haalde ik geen 12km/u meer. Ik eindigde het lopen als 114/167 wat niet zo goed is maar ik kon niet beter. Op de volledige wedstrijd werd ik 70e/168 en 3e bij de M+50 op nog geen minuut van de 1e plaats. Helaas heb ik dat podium gemist want ik wist niet wat mijn uitslag was. Ik ben trots dat ik dit kon realiseren en dank iedereen die me de voorbije 6 maanden heeft gesteund om weer de Peter te worden die ik vroeger was. Dank voor de vele supporters. Mijn teammaten van MTV deden het ook heel goed. Ben De Maet werd 2e bij de +40. Bram Vermeulen werd 50e en Norseman Maarten De Reu werd 86e. Die had zelf geen wetsuit nodig om het koude water te trotseren.