Offroad in Deinze

Op zondag 2 oktober werd door Blue Globe Sports een offroad trio triatlon georganiseerd in en rond Vosselare Put te Deinze. 4 MTVers stonden er aan de start.

1km zwemmen, 15km mountainbiken en 8,5km lopen (op deels onverharde paden) was de boodschap. Geen vuiltje aan de lucht dus voor de deelnemende sportievelingen, ware het niet dat de organisatie menig triatleet met verstomming sloeg naar aanloop van de start. Bij aanmelding bleek dat de chip voor tijdsregistratie gelijk stond aan een simpel polszweetbandje waarop de startnummer geschreven was. Verder bleek dat de start een uur was uitgesteld, het parcours hier en daar was aangepast en de mails om dit te melden niet allemaal hun weg gevonden hadden naar de juiste mailbox.

Maar niet getreurd: Jack, Philippe en ikzelf waren het er over eens dat zo’n wedstrijden over een zeker charme beschikken. Zoals de organisator op zijn manier verwoordde: “het is voor het plezier he”. Aan de bezetting te zien, waren er echter een redelijk aantal trio’s, die toch met net dat tikkeltje meer ambitie van start gingen. Verbijstering alom bij de verkenning (of voor zij die niet verkenden bij de briefing) toen bleek dat het loopparcours zich, op 300m na, zich aan de overkant van de waterloop bevond. Enig probleempje: er was geen brug. Er was wel een ponton, waardoor je droog de overkant kon bereiken als je het geluk had dat het niet onderweg was, en je er een 200tal soepele rukken voor over had aan het wiel. Enig alternatief: zwemmen. Spektakel verzekert!

In de wedstrijd zelf was het voor mij uitkijken wanneer Jack uit het water zou komen. Met de eerste zwemmers in zicht kon was ik toch wel erg nieuwsgierig. Een duo kleerkasten hadden zich reeds afgescheiden en in het spoor van de eerstvolgende ijsbeer kwam Jack al uit het water geklauterd. Mijn verbazing was even groot als zijn inzet en vervolgens kon Philippe in 4e stelling aan het fietsen beginnen. Er moesten 6 rondjes van 2,5km afgehaspeld worden over een hobbelige akker met veel draaien en keren. Niet echt Philippe zijn ding, maar tussen al het geweld kon hij rond de 7e stelling terug in de wisselzone komen. Nu kon de loopproef beginnen, een korte sprint en enkele bochten later was mijn verbazing groot toen bleek dat al mijn voorgangers (die-hards natuurlijk) direct de vaart over gezwommen waren. Enkel de 6e loper was net op het ponton gaan staan om zich droog richting overkant te begeven. Geen tijd om te twijfelen en samen met de nummer 8 zweefden we een kleine meter door de lucht om nog net mee te varen naar de overkant. 8km lopen doe ik namelijk liever met droge schoenen 😉 Die keuze heb ik mij zeker niet beklaagd, want na enkele lopers ingehaald te hebben, bleek de nummer 4 in de wedstrijd totaal stil te vallen naar het einde toe. Ik kon nog net voor hem het water induiken, om er eerst uit te kruipen en de 4e plaats was ons deel! Blijkbaar waren we ook nog sterk genaderd op plaats 3. We mogen terecht trots zijn op onze prestatie, en zo werden we het eerste team na 3 trio’s van LTTD-atleten.

De MTV-kleuren zijn met verve verdedigd!

Ook MTV-lid Wim Sevenois toonde de clubkleuren door deel te nemen met enkele vrienden, hij deed ook het fietsgedeelte.

Hopelijk voor de organisatie hebben ze volgend jaar meer geluk met het weer, de sfeer was zeker in orde J

 

Een verraste deelnemer,

Thomas De Meyer