MTV loopt top 10 tijdens Sfinx Ekiden Gent

Dat we straffe lopers in onze MTV-rangen hebben, wisten we al. En dat werd nog maar eens bewezen op de Ekiden Gent. MTV eindigde 10e op 294 deelnemende groepen! En 7e in hun categorie. De zes lopers, Bert, Marc, Ward, Jeroen, Thomas en Christophe, hadden amper 2h40 nodig voor hun marathon.

Ward Denoulet brengt verslag uit:

Een Ekiden is een formule waarbij een volledige marathon verdeeld wordt over zes lopers. Ons team moest op het laatst nog aangepast worden. Maurice was ziek en werd vervangen door een sterke Marc Van den Driessche.

Volgorde van de lopers:

5 km Bert Van de Vijver

10 km Marc Vanden Driessche

5 km Ward Denoulet

10 km Jeroen Buysse

5 km Thomas De Meyer

7,2 km Christophe Van de Voorde

Bert startte heel vlot en kwam na 3 km als 7e door, deze positie heeft hij kunnen houden tot het einde van zijn 5 km 18,30 min (16,2/u)

Marc nam heel snel over en bleef op de 7e plaats lopen, met een eerste heel snelle ronde van 17,54 min!! (16,8/u) In de 2e ronde bleef de 7e plaats ook nog overeind, zelfs al was die ronde net iets zwaarder of lastiger 😉 19,16 min en dus 37,09 min in totaal (16,2/u)

Toen was het mijn beurt, ik startte aan 14,5 per uur en nam me toen voor om boven de 14 per uur te blijven, dit is me gelukt, en na km 3 heb ik zelf nog versneld. Na km 4 heeft er me toch 1 iemand voorbij gestoken waardoor we naar plaats 8 gingen, ik heb wel geprobeerd om aan te sluiten maar die kerel ging echt te snel voor mij. Met een eindtijd van 20,53 min en een gemiddelde van 14,5 per uur ben ik content met mijn resultaat.

Na mij kwam Jeroen aan de beurt met een heel snelle start, de ploeg van de loper die mij inhaalde, haalde Jeroen vlotjes terug in en Jeroen nam er zelf een mooie voorsprong op. De eerste  heel snelle ronde deed Jeroen in 18,09 min , in de tweede ronde kwam er een beetje verval en daar kwam die ingehaalde loper toch wel terug zeker 🙂 Hierop heeft ook Jeroen wat moeten toegeven maar toch een tijd 20,02 min.Niet slecht voor iemand die de laatste 14 dagen niet gelopen heeft, ’t is en blijft een topper he! Na 10 km klokte Jeroen af op 38,11 min (15,7/u)

Om nu nog te weten wie ons inhaalde en wie wij nog inhaalden werd het moeilijk om te zien omdat alle reeksen door elkaar aan het lopen waren en het niet makkelijk was voor ons om het overzicht te bewaren.

Na Jeroen was de door blessure geplaagde Thomas aan de beurt, de blessure strooide geen roet in het eten waardoor Thomas voluit (gecontroleerd) kon blijven gaan, na het lopen deed de spier ernaast een beetje pijn, hopelijk geen nieuwe blessure! Thomas klokte af op 18,07 min (16,5/u) nog een toptijd!!

We bleven nog steeds in de top 10, daar waren we wel zeker van. Na Thomas  kwam ons laatste kanon aan de beurt. Christophe startte aan meer dan 17 per uur en hield dit tot ver over de helft vol, daarna kwam er een klein beetje verval maar toch een schitterende prestatie met een eindtijd op de 7,2 km van 27,58 min of een gemiddelde van 15,5/u

Onze eindtijd op deze aflosmarathon is 2u40min47sec geworden met de 10e plaats op alle categorieën en een 7e plaats in onze eigen categorie!!!

Het was een heel leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. De naturaprijs, een flesje Gentse Gruut, hebben we nu wel verdiend he!! Wat mij betreft zeker tot volgend jaar!

Ward Denoulet

Voor de volledige uitslag klik hier