MTV loopt mee met Ekiden Gent

De Sfinx Ekiden Gent is stilaan een vaste afspraak op onze kalender. Opnieuw ging een ploegje van MTV in estafette een marathon afhaspelen rond de Watersportbaan in Gent met Dieter, Maarten, Philippe, Ward en Bram. Maarten vat hun wedstrijd samen.

Wie vorig jaar meedeed zal zich wel de ijzige wind herinneren die we dan te verduren kregen. Begrijpelijk dus dat ik deze week de weersvoorspellingen met argusogen volgde. Maar gelukkig niets van dat op deze editie van de ekiden in Gent. Vol goede moed kwamen we dan ook, een dik half uur voor het startschot aan bij de tent aan de start. Coach van de dag, Bram, stond al klaar met de racenummers en professioneel geknoopte tasuki (sjerp die doorgegeven wordt tussen de lopers).

Speedy Dieter

Eerste loper van dienst was Dieter. Om zijn ambities te onderstrepen stelde hij zich op tussen de eerste rij lopers om zo het eerste rondje Watersportbaan vanuit een goede positie te kunnen aanvatten. Veel plaatsen moest hij niet toegeven want even later kwam hij over de finish gestoven. Bewijzend dat hij geen eendagsvlieg is door z’n sterke tijd van vorig jaar quasi te evenaren.
Ik kwam als tweede loper aan de beurt, en na een vlotte wissel van de tasuki begon ik aan mijn twee rondjes. Perikelen met een pijnlijke rug  en twijfel of het wel een goed idee was om überhaupt te lopen, deden me toch vooral inhouden en focussen op een ontspannen loopstijl. Des te meer energie om enthousiast te reageren op de verschillende brass- en percussiebandjes langs het parcours. Na links en rechts vaak ingehaald te worden door een divers pakket aan lopers mocht ik een klein uurtje later de sjerp afgeven aan Philippe.

De bijters

Als derde loper en met al een halve werkdag achter de kiezen schoot Philippe weg. We kennen hem allemaal als iemand die geen half werk verricht en ook hier gaf hij het volle pond. Zo kwam hij goed buiten adem, even later over de streep.
Nu was het de beurt aan de vierde man, Ward. Een ziekte afgelopen week had zijn ambities ook ietwat bijgesteld. Een persoonlijke besttijd zat er niet in, maar toch kon hij, door hard op de tanden te bijten, een zeer strak tempo aanhouden. Met een meer dan behoorlijke tijd op de 10km zat zijn deel van de marathon er ook op.

Dubbele shift

Tijd om onze vijfde joker in te zetten. Omdat Maurice jammer genoeg moest afzeggen met blessure, nam Bram de twee laatste beurten voor zijn rekening. Eerst een rondje van 5km, die hij in no time afwerkte, om dan snel van racenummer te wisselen voor een toer van 7km. En ook hier zette hij de superkers op te taart.
Samen noteerden we zo een marathontijd van 3u04, zo’n 40min na de winnaars en zeker niet als laatste team van het deelnemersveld. (MTV werd 30e op 184 teams)

Bij een Gentse Gruut keuvelden we nog wat na (en zagen we de laatste kilometers van Milaan-San-Remo). Een gezellige dag, waar iedereen van om het even welk niveau kan aan deelnemen. Dus volgend jaar met 3 ploegjes MTV? Wat mij betreft wel!

(datum bovenaan document klopt niet, maar is wel juiste uitslag)