Sterke prestatie van MTV op de marathon van Rotterdam

Zondagmorgen 10 april stond een tiental MTV’ers onder een stralend lentezonnetje klaar voor de start van de marathon van Rotterdam, sommigen met gezonde ambitie, anderen dan weer met een bang hartje omdat het de eerste keer was of omdat de voorbereiding niet al te vlot was verlopen.

Ward Goethals had een hotelletje geboekt aan de rand van de stad om in alle rust te kunnen toeleven naar het evenement. Toen iedereen veilig was toegekomen zaterdagmiddag, gingen we in het centrum al even de sfeer opsnuiven en ons startnummer ophalen. Vanaf nu was het no way back. We gingen nog een spaghetti (of 2) eten bij een ‘vriendelijke’ Italiaan, waarna iedereen zich terugtrok op de kamer. Agendapuntje: volgende keer moeten we zeker proberen een marathon te vinden die op zaterdag doorgaat, zodat we ’s avonds met z’n allen nog eens gezellig kunnen doorzakken.

Op D-Day begaven we ons na het ontbijt te voet naar de start (een wandeling van een drietal kilometer die in het terugkeren niet al te vlot meer verliep). Klokslag 10u weerklonk het startschot en begonnen we aan 42 kilometer over lange vlakke wegen tussen een uitzinnig publiek dat rijen dik stond en dj’s die er met hun opzwepende beats voor zorgden dat we soms meer zin hadden om te dansen dan om te lopen.

Bij de vrouwen was het vooral Veerle die mikte op een knalprestatie. Aan de zijde van haar persoonlijke haas/waterdrager/bevoorrader Kris stormde ze over de finish in een puike 3u15, goed voor de beste tijd van onze groep. Enkele minuten later bereikte ook Maarten – zowat de enige van de mannen met hoge verwachtingen – de meet in 3u18, op de voet gevolgd door Ward G (3u19). Na 3u23 zat ook de marathon van Dirk erop; deze vriend Van Ward D mikte op een scherpere tijd, maar verloor op het einde heel wat tijd door darmproblemen. Voordeel is wel dat sommige stukken gras in Rotterdam vanaf nu een pak beter zullen groeien.

Sofie, Katrijn, Dries, Kristof en Ward D waren ondertussen nog bezig aan hun laatste loodzware kilometers. Francky was na 27 kilometer uit de wedstrijd gestapt omdat hij door omstandigheden nauwelijks had kunnen trainen; op die manier de volle 42 kilometer uitlopen zou dan ook een klein mirakel zijn geweest. Marathonmaagden Ward D en Kristof finishten in respectievelijk 3u39 en 3u41. Dit geslaagde debuut smaakte bij beiden naar meer, al zou je het tegendeel verwachten als je hen achteraf naar de auto zag strompelen.

Met de 4 uur in zicht bereikten onze 2 andere dames Katrijn (3u56) en Sofie (3u58) de aankomst. Een prachtige prestatie waar ze allebei dan ook terecht heel trots op waren. Met de finish van Dries (4u), die uitlopen als enige doel had na geen al te beste voorbereiding, was de laatste MTV’er binnen.

De sfeer was achteraf opperbest want iedereen had goed gepresteerd én genoten. De rode snoeten verraadden bovendien dat het een zonnige editie was. Op de terugweg naar België luisterde iedereen (je bent een sportmens of je bent het niet) op de radio naar de spannende ontknoping van Parijs-Roubaix. De tweede plaats van Tommeke was slechts een kleine domper op een superweekend. Op naar de volgende!

groeten, Dries Van De Veire