Mr T: twee groentjes over hun eerste triatlonervaring

Vier dames gingen van start in de Mr T Triatlon in Gent. Onder wie ook Sara en Nikki, twee nieuwe MTVers die hun triatlondoop beleven. Ze werden bijgestaan door anciens Sandra en Annelore. Nikki en Sara beschrijven hoe zij hun triatlondebuut beleefden.

Nikki’s getuigenis:

“Ik vond het een heel leuke eerste wedstijdervaring. Blij dat we nog wat tips konden vragen aan onze ervaren teamleden bij het positioneren van ons materiaal in de wisselzone. De start ging goed, tijdens het fietsen toch even de bedenking gehad of ik het lopen nog wel ging aankunnen. Trage start bij het lopen maar uiteindelijk er wel weer doorgekomen en zeer tevreden van mijn prestatie. En er ook echt van genoten. Op naar de volgende … 1/4 met toch wel wat schrik.”

Sara’s ervaring:

“Het is eindelijk zover: 22 augustus 2021, mijn eerste (1/8ste) triatlon. Beetje zenuwachtig maar vooral gemotiveerd. Met goede moed komen Nikki en ik toe aan de Topsporthal. Het weer ziet er gelukkig goed uit en er hangt een leuke en ontspannen sfeer. Deelnemers van alle niveaus, fietsen in alle vormen en kleuren. Eenmaal aan het startpunt begint de spanning te komen. Het startsignaal wordt gegeven en met volle adrenaline het water in. Wat ik vooraf dacht was “goed je energie verdelen en genieten”. Met een misselijk gevoel verlaat ik het water, maar dit gaat vrij snel voorbij. Nu vooral rustig blijven bij de eerste transitie. Het fietsen zelf was intensiever dan gedacht, veel tegenwind. Supporters en toeschouwers gaven de nodige motivatie om door te gaan. Een sfeer waarbij iedereen je aanmoedigt, bekenden en onbekenden: wow, wat een kick. Wat me opviel tijdens de wedstrijd is dat er soms werd samengewerkt, bvb: tijdens het fietsen. Dit verlaagde de druk voor mij.
De overgang naar het lopen verliep moeizaam, maar ik gaf niet op. Rustig blijven en goed letten op de ademhaling. Het zien van mijn ouders en collega gaf me nieuwe energie. Ook de steun van de 2 teamleden werkte motiverend. Eenmaal over de finish gaf dit een fantastisch gevoel: ik heb het gehaald. Na 1,5 jaar training heb ik eindelijk een triatlon gedaan. Wat een positieve ervaring. Heb ik de smaak te pakken? Dat durf ik nog niet te zeggen, maar het gaat zeker niet bij deze ene keer blijven. In oktober ¼ triatlon van Dendermonde gepland, met een klein hartje maar vol goede moed.”