Maurice Belgisch Kampioen

Het Belgisch Kampioenschap duatlon vond op 26 mei plaats in Nederland. Een merkwaardig detail waar we niet te lang bij stil staan. Want we hebben heugelijker nieuws te melden. Onze Maurice Van Speybroeck stond er op het podium. Proficiat Maurice! Dit is zijn verslag.

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt in het hotel, tijdig naar de startplaats, die we op vrijdag reeds zijn gaan verkennen. Bij aankomst bleek dat we de wagen in de buurt hadden geparkeerd van topatleten als Seppe Odeyn en Koen Maris.

Na het afhalen van het startnummer kunnen de helmnummers  en fietsnummer op de voorziene plaatsen aangebracht worden. Nog eens fiets op om te zien of alles in orde is en deze dan in de wisselzone gaan stallen. Ondanks de tropische temperaturen toch even de tijd genomen om de benen los te lopen.

Omstreeks 11u20 gestart aan de 4 loopronden van 2.5km die gezien de weersomstandigheden voorzien waren van een extra drankpost  die in dank aangenomen wordt. Deze ronden gelijkmatig afgewerkt in een tijd van 43.40. Nu de wisselzone in om loopschoenen te wisselen voor de fietsschoenen en de fietshelm aan te gespen.  De fietsproef bestaat uit 3 ronden van 20km langs het ijmeer waar we de wind het meest zijdelings te verdragen hebben. Het tijdrijden verliep uitstekend en kon een 23ste tijd neerzetten van alle deelnemers met een gemiddelde van 37.6 km/u. Nu terug loopschoenen aantrekken voor de laatste 4 loopronden. De temperatuur is intussen al ruim boven de 30 graden gestegen waardoor het merendeel van de atleten serieus aan het afzien waren. Ook dit looponderdeel gelijkmatig tot een goed einde gebracht in een tijd van 49.40. Uiteindelijk over de eindstreep gelopen op plaats 31 en tevens ook eerste master C waardoor ik  Belgisch kampioen ben geworden in deze klasse.