Geen cadeau’s in 17e Lembeekse Bosduatlon

Op de erelijst prijken twee nieuwe namen op het hoogste schavot. Marc Vanden Driessche en Joke Coysman gingen met de zege lopen. Zeker Marc kreeg het niet cadeau. 

De ontlading bij Marc Vanden Driessche was groot. Eindelijk heeft hij zijn zege in de Bosduatlon beet. Hij heeft er hard voor moeten knokken. Tot vlak voor het einde had hij aan Jürgen Boterberge, de winnaar van vorig jaar, een harde klant. Pas in de laatste loopmeters kon Marc een klein kloofje van een paar seconden losweken. Even later liep ook de derde binnen, Brent Goethals, die ook nog eens beste jongere werd.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Joke Coysman die na afloop nochtans zei dat dit soort wedstrijden haar niet echt ligt. Ze was nochtans een pak sneller dan Petra De Walsche (2e) en Greet Persoon (3e)

In de achterhoede werden nog enkele persoonlijke gevechten beslecht. Bert Van De Vijver (14e) slaagde er niet in eerste Lembekenaar te worden, maar bleef wel voor zijn broer Maarten (22e) en Peter Meyvaert (21e).

De ranking van de andere MTVers: Christophe Van De Voorde (16e), Ward Denoulet (23e), Maurice Van Speybroeck (26e), Gino De Block (27e), Hein Lemey (28e), Henk De Brauwer (32e), Thomas De Meyer (51e), Wouter Dhaenens (83e) en Joyce Verdonck (111e)

Voor de uitslag en een eerste fotoreeks: klik hier

Een tweede fotoreeks vind je hier