Emotionele hereniging met redder op duatlon

Bijna liet Walter Van De Walle het leven tijdens de Bosduatlon in 2017. Dat hij zijn hartaanval overleefde, heeft hij te danken aan een andere deelnemer. Hij kwam een jaar later zijn redder bedanken. Een emotioneel moment.

 

Walter Van De Walle uit Lotenhulle werd tijdens de Lembeekse Bosduatlon van vorig jaar onwel. Hij viel in volle wedstrijd van zijn fiets en bleef bewusteloos liggen. De hulpdiensten werden erbij gehaald. Maar het is vooral dankzij de goede zorgen van een andere deelnemer dat hij het avontuur nog kan navertellen. Bert Ingels uit Lembeke, die op de spoedafdeling van het AZ Alma in Eeklo werkt, deed ook mee aan de wedstrijd. Hij was al even ervoor gefinisht. Toen hij hoorde van de problemen ging hij snel ter plaatse en kon Walter reanimeren.

Blij weerzien

Walter is zijn redder heel erg dankbaar. Hij kwam op de recente Bosduatlon, een jaar na de feiten, helemaal onaangekondigd naar de wedstrijd kijken. Vlak voor de start werd Bert gevraagd om even naar voor te komen. Totaal verrast zag hij Walter voor zich staan, samen met zijn vrouw en een groot cadeau in de armen.