Drie MTV-teams op BK ploegentriatlon

Debutanten, routiniers en anciens waren talrijk te bezichtigen in Viersel tijdens het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon. Voor velen de seizoenstart, voor sommigen zelfs hun allereerste keer. Deze dag door de ogen van een debutant.

Op 6 mei ruimde een kwakkelig voorjaar plaats voor een aangenaam lentezonnetje in het verre Viersel. Ideaal weer dus. MTV vaardigde dit jaar 2 herenploegen en 1 gemengde ploeg af. Het was wachten tot de ochtend van de wedstrijddag op uitsluitsel over het zwemonderdeel, maar uiteindelijk werd het dan toch een volwaardige triatlon inclusief verfrissende plons in het Albertkanaal. Voor sommigen een vloek, voor anderen dan weer een zegen.

MTV Anciens en Newbies

Om 13u01 ging ik samen met de eerste ploeg van start. Met zes man sterk sprongen we in het water onder begeleiding van opa/coach Claudio. De eerste keer van het seizoen in koud water is toch altijd spannend. Onder luide aanmoediging van onze supporters en met de nodige dosis karakter kwamen we met 6 heelhuids uit het water, op naar het fietsonderdeel. Geen probleem met 3 brommers in één ploeg. Domien, Claudio en Thomas F. sleurden elk om beurt aan kop. Na knap ploegenwerk klokten we af op 37.5km/u. In het looponderdeel kon er alweer gelachen worden en kwam ik samen met Bert, Claudio, Domien, Thomas F. en Thomas V. over de meet in een tijd van 1:22:32, goed voor een 72e plaats op 97 deelnemende ploegen in onze reeks. Daar ben ik heel tevreden mee.

MTV Alles op den après

Om alles op den après te kunnen zetten, moet er natuurlijk eerst wel iets gedaan worden. Rond 14 uur begonnen ook zij aan hun zwemonderdeel. Volgens de woorden van Bert was het ‘750 meter bibberen’. Toch maar eens een vetlaagje overwegen, Bert? Bij het fietsonderdeel liep niet alles zoals gepland, Ward kon niet starten door mechanische pech. De gangmaker van vorig jaar waren ze dus kwijt, althans dat dachten ze. Na wat kunst en vliegwerk was hij plots terug bij de trein geraakt voor de tweede ronde en draaide hij mooi mee. Strava zegt +40km/u gemiddeld, en als het op Strava staat, is het zeker gebeurd. Het lopen ging iets moeizamer, al snel werden ze herleid naar een 5-tal. Bavo en Ward moesten afhaken met lichte kwaaltjes. Maar ook met 5 viel het zeker niet stil, ze klokten af op 4:04/km. Het eindtotaal komt zo op 1:14:20, dit leverde voor Bram, Bert, Kenneth, Bavo, Arjen, Ward en Janez een 34e plaats op. Knap!

MTV Boyz and Girlz

Last but definitly not least: ons gemengde team. De laatste MTV’ers die vandaag in actie zouden komen waren Ben, Sandra, Sara, Maarten, Paz en Sven. Ook voor Sven was het de allereerste kennismaking met triatlon. Het zonnetje was intussen wat verdwenen en de wolken voorspelden nog wat regen. Dit hield dit hen niet tegen om het zwemmen af te ronden binnen de 20 minuten. Bij het fietsen zat de teamspirit er goed in. Er was zelf tijd om even te zwaaien naar de supporters aan de andere kant van het kanaal, schitterend. Ze reden binnen met een gemiddelde van 32.5km/u. In het afsluitende looponderdeel werden ze vooruit gejaagd door de supportersdelegatie en de andere teams. Stilvallen deden ze allerminst en uiteindelijk kwamen ze allemaal samen over de meet in 1:32:57. Dit leverde hen de 90e plaats op.

Iedereen kwam weer samen voor een après, de sfeer zat goed. Afzien kan ook plezant zijn, zeker met zo’n grote bende. Leuk dat de supporters ook weer op post waren, dit maakt het allemaal toch wat plezanter. Iedereen ging voldaan naar huis, sommigen waren zelfs zot genoeg om met de fiets naar huis terug te keren helemaal van Viersel naar het mooie Meetjesland. Een mooie en sportieve dag voor de Meetjeslandse Triathlon Vereniging. Laat dat zomerseizoen nu maar komen!

Vanuit mijn standpunt was het een fijne dag en een geslaagd debuut. Het was m’n allereerste keer zwemmen in open water en ik had toch wat zenuwen. De eerst 200 meter ging het zeer moeizaam, maar toen ik de temperatuur wat gewend was, kwam ik in m’n ritme. De anderen in het water bleven me ook aanmoedigen en advies geven. Een ploegentriatlon als eerste wedstrijd was ideaal als eerste ervaring. Merci aan de anciens om mij op sleeptouw te nemen!

Ruben.

Alle uitslagen vind je via deze link.