Alweer geslaagde Bouwpunttriatlon

Ooit al in een Dixi staan wringen om je wetsuit aan te krijgen? Ik wel. Het was aan het stortregenen vlak voor de start van onze Bouwpunttriatlon in Eeklo. En ik wou mijn pak droog kunnen aantrekken. De dixi bewoog bij elke beweging wild mee alsof er een wilde grizzly in opgesloten zat. Een flauwe plezante toeschouwer riep nog voor ik binnen ging: “Straks word je toch nat hoor.” Maar hij had makkelijk spreken vanonder zijn paraplu.

Vlak voor burgemeester Loete de 188 deelnemers op gang schoot, stopte het gelukkig met regenen. Het water rook en proefde wel wat raar, wellicht door de overmatige regenval van die ochtend. Eenmaal aan wal gekropen, lagen de wegen nog wat nat, maar na een paar kilometer op de fiets wachtten ons fantastische droge banen in het prachtige lichtglooiende hinterland tussen Eeklo en Maldegem.

Podiumplaatsen zijn voor onze clubleden wat te hoog gegrepen. De overwinningen gingen dit jaar naar Kjel De Hertog en Xenia Luxem. Maar in de achterhoede werden ook verbeten gevechten geleverd. 15 MTVers stonden aan de start. En er waren er drie die dit jaar graag de clubtitel mee naar huis wilden nemen. Bert voerde dankzij een sterk zwemnummer en een goeie fietsprestatie lang de MTV-ranking aan, maar hij moest in het lopen zijn meerdere erkennen in Ward Goethals en Bavo Sierens. Ward werd beste mannelijke MTVer met amper een voorsprong van 10 seconden. Als je de andere tijden bekijken zie je dat ook Bart De Decker en Martin Vervaet met amper 2 seconden verschil hun eigen onderling duel hielden.

Slechts twee MTV-dames aan de start dit jaar. Sandra en ik. Door het ontbreken van alle sterke MTV-madammen, werd ik verrassend beste MTV-dame. Het zou in een normaal jaar geen waar geweest zijn. ’t Was leuk ook om mijn maatje Sandra te zien genieten van haar wedstrijd, na zoveel jaren weg geweest te zijn.

Bedankt aan Luc, Philippe, Anja en Veerle voor alweer een straffe organisatie. Eigen lof stinkt zeggen ze, maar ’t is echt gemeend, we mogen verdorie trots zijn op onze mooie wedstrijd. En bedankt ook voor de toffe barbecue achteraf met de club. Teamspirit, sfeer en lekker eten. Hoe eenvoudig mooi kan ’t leven zijn.

groeten, Joyce

Alle uitslagen hier

Meer foto’s hier

 

De uitslagen van de MTVers

Ward Goethals                               2h03:25 (23e)

Bavo Sierens                                  2h03:35 (25e)

Bert Van de Vijver                         2h04:21 (28e)

Bram Vermeulen                           2h08:42 (48e)

Thomas De Meyer                         2h10:53 (52e)

Piet Van Ruyskensvelde                2h12:50 (71e)

Maarten De Reu                             2:16:58 (79e)

Bart De Decker                               2h18:04 (85e)

Martin Vervaet                                2h18:06 (86e)

Sig Van de Walle                             2h19:38 (96e)

Kristof Van Overbeke                     2h20:38 (100e)

Giancarlo Rangan                           2h20:58 (102e)

Francky De Loose                           2h37:38 (154e)

Joyce Verdonck                               2h43:33 (160e)

Sandra Rijckaert                             2h48:43 (167e)