Het wel en wee van 6 MTV’ers op 111 Bilzen

Zondag 17 mei stond de 111 Bilzen op het programma. 6 MTV’ers stonden er aan de start. Charlotte Van De Velde, Bavo Sierens, Ward Goethals, Maarten De Reu en twee nieuwkomers: Dries Van De Veire en Mario Coryn.

De 111 Bilzen, dat is 1km zwemmen, 100km fietsen en 10km lopen. Ondanks het feit dat het een kleine 2 uur bollen is naar Limburg, stonden er maar liefst 6 MTV-leden aan de start. Rocky en zijn roze stoeltje waren onze trouwe supporters. Het weer viel ook reuze mee: het zonnetje scheen en de wind waaide maar matig, ideale wedstrijdomstandigheden dus!

De aanloop naar de wedstrijd verliep bijzonder ontspannen. Als je in het gezelschap bent van Bavo, dan weet je dat je nooit veel te vroeg aan de start zult verschijnen. Haast en spoed zijn zelden goed! Het was een mooi zicht om onze identieke canyons net naast elkaar in de wisselzone te zien staan, ze waren duidelijk klaar om er nen goeien boenk op te geven.

Het zwemmen verliep in 3 waves. Dries, Maarten, Bavo en ik startten in de eerste wave, Charlotte in de tweede en Mario in de derde. Er werd een lus gezwommen in het brede Albertkanaal, wat er voor zorgde dat er geen grote gevechten nodig waren om een vrij plaatsje te vinden. Na een kleine kilometer kwamen we terug aan wal. Wat bij het zwemmen vooral opviel was de superscherpe tijd van Bavo, zijn trainingsarbeid werpt duidelijk vruchten af! Dat komt in orde daar in Roth, schrijf maar op!  Zwemprijs: Bavo Sierens

Na een lange wissel (wat een eind lopen zeg) konden we beginnen aan ons favoriete onderdeel. Het is duidelijk dat MTV’ers vooral fietsgekken zijn. Het fietsonderdeel bestond uit 100 kilometer beukwerk langs het Albertkanaal, verdeeld over 3 rondes met telkens 2 korte klimmetjes in. Op het einde van elke ronde was het wel opletten om niet verblind te worden door Rocky en zijn roze stoeltje. De eerste ronde was het echt vliegen, de tweede al net iets minder, en de derde had al meer weg van krabben. De rug begon wat tegen te pruttelen en de hamstrings vertoonden af en toe krampverschijnselen. De wind was ook wat feller komen opzetten en er was bij iedereen wel verval te merken. Toch kon ik de fietsproef afsluiten met een gemiddelde van 39.3 km/u. Bavo was net iets ‘trager’. Dries, Maarten en Charlotte reden quasi even snel. Met een gemiddelde van net geen 35 is het wel duidelijk naar wie de fietsprijs gaat: Supercharlie, met grote dank aan de wielen van haar (culinaire) partner. We hebben binnen de club duidelijk ook vrouwen die een eindje kunnen knallen! Enige minpunt bij het fietsen was het uitvallen van Mario, die na een platte band ook nog eens af te rekenen kreeg met kettingproblemen en zo de wedstrijd vroegtijdig diende te staken. Hij had zich wel een leuker debuut voorgesteld. Het kan in de toekomst alleen maar beter gaan Mario!

Bij het lopen kregen we meteen een licht oplopende aanloopstrook voorgeschoteld, gevolgd door 3 plaatselijke lussen. Je had constant overzicht waar iedereen zich bevond en de sfeer zat er goed in. Na een veel te enthousiaste high five met Bavo, onmiddellijk gevolgd door een krampscheutje in de bil, besliste ik toch om mooi aan de buitenkant te blijven lopen en gewoon eens te zwaaien bij het passeren. De benen voelden nog vrij goed aan en uiteindelijk werkte ik de 10 kilometer ‘vlotjes’ af. Een drietal minuten na mij kwam ook Bavo over de streep. Even later volgden nog Charlie, Maarten en Dries. De loopprijs gaat met overtuiging naar Dries, want ik ben zeker dat er niemand meedeed die zoveel pinten had verzet in het weekend als hem. Ondanks krampen tot over zijn oren heeft hij doorgezet en zijn debuut zeker niet gemist.

Het was een fantastisch leuke wedstrijd, maar qua organisatie kunnen ze toch nog hééél veel leren van onze Bouwpunttriatlon. Voor 100 euro verwacht je toch net iets meer…

MTV heeft zeker en vast van zich doen horen in Limburg, wat een teamspirit!

 

Ward G